Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond: God bewijzen – argumenten voor en tegen geloven

april 10 @ 18:30 - 22:00

In God geloven, is dat redelijk? Veel mensen denken van niet. Tegelijk zie je vandaag in de media soms weer sporen van God. Er wordt zelfs gezegd dat God ‘terug’ is (Yvonne Zonderop, journalist bij De Groene). De tijd dat massa’s mensen gefrustreerd van kerkelijke onderdrukking rondliepen, lijkt ook een beetje voorbij. Misschien komt er ruimte om opnieuw na te denken over de vraag of geloof in God ook iets kan zijn voor verstandige mensen. En voor jongeren. Op 10 april komt prof. dr. Stefan Paas bij ons om hierover een lezing te geven en erover door te praten. Stefan Paas is hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit en de Theologische Universiteit Kampen. Hij is, samen met filosoof Rik Peels, ook schrijver van het boek ‘God bewijzen: Argumenten voor en tegen geloven’, dat in 2013 verscheen bij uitgeverij Balans. Het boek leidde tot veel debatten en kreeg positieve besprekingen in vrijwel alle media. Het werd geprezen als een ‘interessante interventie in het debat’ (NRC), een nuchtere bijdrage aan het gesprek over God, bedoeld voor mensen die een beetje moe zijn van vrome bekeringsijver en van fanatieke bestrijders van geloof. Mensen die open staan voor de vragen, en bereid zijn erover na te denken.

De avond begint om 18:30 met een gezamenlijke maaltijd in de Kooikapel. Om 20:00 starten we met de aanbidding en rond 20.30 zal Stephan Paas spreken. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Ter afsluiting van de avond zullen we weer gezellig gaan borrelen in het centrum van Leiden!

Ben je geïnteresseerd in deze inspirerende Thema-avond? Geef dit dan aan via het Facebook-event of de mail (navigatorsnetwerkleiden@gmail.com). Voor evt. vragen zijn we telefonisch bereikbaar (06-28482496).

Tot woensdag 10 april!

Gegevens

Datum:
april 10
Tijd:
18:30 - 22:00

Locatie

Kooikapel
Driftstraat 49a
Leiden, Nederland
+ Google Maps