Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond: schepping & evolutie

17 oktober 2018 @ 18:30 - 22:00

Verreweg de meeste natuurwetenschappers denken dat de (darwiniaanse) evolutietheorie min of meer klopt. Stel dat dat zo is, wat betekent dat dan voor het christelijk geloof? In de lezing wordt ingegaan op de mogelijke gevolgen van acceptatie van de evolutietheorie voor vragen als: Hoe lezen we de Bijbel? Hoe zit het met lijden en dood, met Adam en Eva, met de zondeval – en hoe is de mens dan beeld van God? Sluiten toevallige mutaties de voorzienigheid van God niet uit? En zijn moraal en religie dan ook producten van evolutie? Op deze manier willen we ontdekken of orthodox-christelijk geloven en evolutiedenken samen kunnen gaan – dan wel of een heldere keuze voor één van beide van ons gevraagd wordt.

De avond begint om 18:30 met een gezamenlijke maaltijd in de Kooikapel. Om 20:00 starten we met de aanbidding en rond 20.30 zal Gijsbert van den Brink spreken over ‘schepping & evolutie’. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Ter afsluiting van de avond zullen we weer gezellig gaan borrelen in het centrum van Leiden!

Ben je geïnteresseerd in deze inspirerende Thema-avond? Geef dit dan aan via het Facebook-event of de mail (navigatorsnetwerkleiden@gmail.com). Voor evt. vragen zijn we telefonisch bereikbaar (06-28482496).

Tot woensdag 17 oktober!

Gegevens

Datum:
17 oktober 2018
Tijd:
18:30 - 22:00

Organisator

Navigators Netwerk Leiden

Locatie

Kooikapel
Driftstraat 49a
Leiden, Nederland
+ Google Maps