Celine over Netwerk!

‘Innerlijk ben ik tot rust gekomen en ik houd van de stilte. Zo rustig als een kind zit op zijn moeders schoot, zo rustig voel ik mij van binnen.’ – Psalm 131:2

Dit is een tekst die ik bij Netwerk en bij dit jaar vind passen. Niet omdat het altijd zo rustig is bij Netwerk, als je binnenkomt zijn de gesprekken al volop aan de gang. Maar, ik voel me rustig van binnen, omdat ik weet dat ik bij Netwerk welkom ben. Omdat ik weet dat ik mezelf kan zijn. Omdat ik weet dat er mensen voor je klaar zullen staan als je het moeilijk hebt, met een knuffel of gebed. Dat vind ik een groot pluspunt van Netwerk, iedereen wordt gezien en iedereen mag zichzelf zijn. Van de grootste schreeuwlelijk tot het stilste muisje. Van degene die goed is in verhalen vertellen tot degene die leuke activiteiten kan organiseren.

Daarnaast kom ik tot rust, omdat ik weet dat ik tijd aan God kan besteden die avond. Woensdagavond is een perfecte avond daarvoor, midden in de week. Midden in de week, tussen de drukte door, kan ik tot rust komen bij Hem. Heb je wel eens een kind zien zitten bij de moeder op schoot? Of heb je zelf wel eens een kind op schoot gehad? Ik zie het helemaal voor me; helemaal ontspannen leunt het kind tegen de borst van de moeder aan en de moeder slaat haar armen om het kind heen. Zo ontspannen en geborgen voel ik me bij God. En elke woensdagavond krijg ik de kans om zo rustig als een kind te worden.

Een paar jaar lang heb ik getwijfeld, ga ik bij NSL (Navigators Studentenvereniging Leiden) of niet? Door mijn drukke studie heb ik daar niet voor gekozen. Toen ik op kamers in Leiden ging, ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Ik kwam toen uit bij Netwerk. Een perfecte keuze voor mij, niet te veel verplichtingen, maar toch de kans om met anderen over God te praten. Na de eerste avond was ik verkocht, iedereen was zo open en uitnodigend. En na een jaar ben ik nog steeds blij met mijn keuze. Ik heb veel geleerd, van andere mensen, over de Bijbel, over bidden, over leven met God. Maar met name heb ik geleerd van de periode waarin we bezig waren met verschillende soorten van stille tijd. Dit jaar heb ik dat veel meer geïntergreerd in mijn leven. Tijd met God, contact maken, een relatie onderhouden. Samen met God geniet ik dan van de stilte.

Celine

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Nicolien

    Wat heerlijk zeg, ik wordt er zelfs rustig van als ik het lees.
    Wie wil dat nou niet rust ontvangen van de grootste creator van hemel en aard!

  2. Mary

    Hee mooi Celien, leuk om te lezen hoe je dit jaar ervaren hebt!

Geef een antwoord