De eerste avonden van Netwerk door de ogen van een Netwerk-newbie

Foto Blog Michiel

Het waait keihard wanneer ik op mijn fietsje stap. Ik ben eigenlijk al ‘unfashionably’ laat, waardoor ik genoodzaakt ben om deze eerste herfstwind in volle glorie te trotseren. Na bijna het record tegenwind-fietsen (bestaat echt!) te hebben verbroken, kom ik eigenlijk nog vrij op tijd binnen. Bij binnenkomst word ik gelijk vriendelijk begroet, en krijg ik al een kop koffie aangeboden. Dat begint goed! Vrij snel daarna klinken de eerste klanken van de piano mij al tegemoet. Tijdens het zingen van al die oude en vertrouwde liedjes uit mijn jeugd, merk ik dat dit voor het eerst in deze drukke week de storm in mijn hoofd begint te liggen. Ook tijdens de lezing en de gesprekken die daarop volgen, merk ik dat ik geïnspireerd word door de vragen die gesteld worden en die antwoorden die gezocht worden. 

Mij was gevraagd om, als nieuw lid, de eerste Netwerkavonden te beschrijven. Omdat ik in totaal nog maar vier avonden Netwerk meegemaakt is het lastig om een volledig en weloverwogen beeld van Netwerk te geven. Maar toch heb ik in de afgelopen paar weken in gesprekken, tijdens zangdiensten of door de inspanningen van het kernteam al gezien hoe betrokken iedereen met elkaar is en hoe graag mensen daadwerkelijk God beter willen leren kennen.

Geloven in een stad als Leiden lijkt misschien vanzelfsprekend als je christelijk bent opgevoed, maar toch vind ik het altijd bijzonder als mensen elkaar opzoeken om hun hoop, twijfel en leven met elkaar te delen. Ik heb in de afgelopen jaren verschillende kringen mee mogen maken, maar gedurende de jaren heb ik gemerkt dat juist de verwachting dat je tijdens je kring kunt leren van de manier waarop God door je kringleden heen gaat werken, mij een geheel nieuw perspectief geeft op mijn eigen geloof.

Ik word zelf erg geïnspireerd door boeken van C.S. Lewis of Dostojewski, maar uiteindelijk zijn de verhalen van hoop en twijfel die ik in gesprekken met mensen uitwissel de reden dat ik meer hongerig word naar God.  Geloof is voor mij niet iets wat ik slechts voor mij zelf houden, maar ook vooral iets waar ik met anderen wil delen. Van wat ik gezien heb in Netwerk, zijn er meer mensen met ditzelfde verlangen. Ik ben daarom erg benieuwd wat dit jaar gaat brengen, en ik heb erg zin om samen met mijn triade en met alle Netwerk-leden God beter te leren kennen!

Geschreven door: Michiel v/d Kamp

Dit bericht heeft één reactie

Geef een antwoord