Een krachtige boodschap

Thema avonden zijn altijd verrassend en afgelopen woensdag was een hele leuke verrassing. Ruben de Jong sprak met enorme passie en enthousiasme over de Heilige Geest. Hij legde op een hele duidelijke manier, met behulp van Johannes 16:5-15, uit dat de Heilige Geest werkt in ons hoofd, in ons hart en in onze handen. En door zijn ervaringen te vertellen, samen met de mannen die hij had meegebracht, kwam dit tot leven en raakte ons allemaal.
Thema avonden zijn altijd verrassend en afgelopen woensdag was een hele leuke verrassing.
Hij legde heel duidelijk uit dat de heilige Geest God op aarde is en dus heel erg belangrijk. Toch aanbidden we in liederen niet de Heilige Geest maar dit komt, zo vertelde Ruben, dat naast dat Hij de trooster is, het zijn taak is om ons Jezus te laten aanbidden. Op de vraag wat nou te doen als je een beeld krijgt maar hier geen respons op krijgt, iets wat Ruben ook uit zijn persoonlijke ervaring vertelde, vertelde hij dat je in zo’n situatie een keuze hebt. Deze keuze is om te stoppen  of om door te gaan. Heel simpel eigenlijk maar vaak ook zo moeilijk om je vertrouwen te blijven stellen in God.
Heel simpel eigenlijk maar vaak ook zo moeilijk om je vertrouwen te blijven stellen in God. 
Voor mezelf vond ik het een hele fijne avond, echt een echte netwerk avond. Samen gezellig eten zingen en daarna luisteren naar Gods woord. Heel fijn dat we vragen konden stellen aan Ruben en dat er daarna de mogelijkheid was om voor je te laten bidden. Zijn woorden hebben mij namelijk echt geraakt, antwoord gegeven op vragen die ik had en mij meer geleerd over Zijn woord. En natuurlijk kan ik alleen voor mezelf spreken maar ik had zo het idee dat dit ook zo was bij anderen.
Samengevat was de avond een krachtige boodschap voor ons allen en een reminder dat God actief in ons midden werkt door middel van de Heilig Geest.

Geef een antwoord