Je bekijkt nu Een maandag uit het leven van Naventuree Jedidja

Een maandag uit het leven van Naventuree Jedidja

9 uur: Ik stap in de trein om naar mijn mentor te gaan. Een uur later kom ik bij mijn mentor aan. Ik krijg een lekker bakje thee en we kletsen even bij over de laatste week. Daarna gaat het gesprek bijna als vanzelf over op een onderwerp wat ik met Naventure besproken heb. Ze stelt goede vragen om nog een laagje dieper te komen. Dan bedenken we samen hoe ik het geleerde in praktijk kan brengen. Aan het einde bidden we samen en maken we een afspraak voor de volgende keer.

12 uur: Ik kom op het FSW aan. Ik heb even een half uurtje voor mijzelf en lees een stukje van mijn huiswerk van Naventure. Dan komen de anderen bij mijn tafeltje zitten, want we gaan evangeliseren aan de hand van een vragenlijst. We eten eerst met elkaar, lezen een stukje uit de Bijbel en bidden samen. Dan gaan we twee aan twee gesprekjes voeren met studenten. Ik vraag aan een student “Zou je het leuk vinden om met ons in gesprek te gaan over geloof en levensbeschouwing”. De eerste heeft zo les, maar de tweede vindt het goed. Dan hebben we met haar een gesprek over haar leven en haar visie op geloof en zingeving. Zelf vind ik de mooiste vraag: “Als het mogelijk is, zou je God dan willen ontmoeten?” De student zegt: “Ik geloof niet in God, maar als het mogelijk is, dan zou ik het wel willen.” Ik denk: “Alstublieft Heere God, deze student zou met U in contact willen komen. Wilt U zich maar aan haar bekend maken.” Aan het eind vragen we wat ze van het gesprek vond. Ze kijkt er positief op terug en zou wel een vervolggesprek willen. We schrijven haar e-mailadres op en zeggen haar gedag. Dan lopen we naar een leeg tafeltje en bidden we voor haar. Die middag heb ik nog twee andere gesprekken met studenten.

16 uur: Ik ga naar Esther Hospes (staf van NSL). Samen met Esther bereid ik een workshop voor, voor het Voorjaarsweekend van NSL. Dit is een opdracht van Naventure. Het huiswerk was namelijk om een keer mee te lopen met een persoon die op geestelijk gebied een voorbeeld voor je is. We schrijven samen een workshop over discipelschap. Daarna gaan we aan het eten beginnen, want om half 7 komt Henriët. Met zijn drieën spreken we namelijk ook regelmatig af, om te bespreken hoe het ons en met onze taken gaat. Het eten is klaar en we gaan aan tafel. Tijdens het eten vraagt Esther wat ons de afgelopen weken verrast heeft van God. We hebben hier een mooi gesprek over. Ik vertel over een vrouw bij wie ik langs mocht gaan en die uit zichzelf over het geloof begon. Ik was hier erg verrast over en vond het bijzonder hoe ik met haar mocht praten en ook een lied voor haar mocht zingen. We zijn klaar met eten en aan het einde bidden we met elkaar. Daarna fiets ik snel naar de trein.

20:15 Ah net aan de trein gehaald:) In de trein check ik even mijn app en rust ik uit van de lange dag. Vijf kwartier later ben ik thuis en klets ik nog even met mijn moeder. Daarna ga ik lekker slapen. Het was een mooie dag!

Geef een antwoord