Een weekend met allemaal heerlijke mensen

Het is zondagavond en ik zit met een kop thee op de bank dit stukje te schrijven. Hoewel het nog geen negen uur is, hebben mijn ogen toch de neiging om dicht te vallen en ik kan nog net een geeuw onderdrukken. Maar toch ligt er een glimlach op mijn gezicht en is mijn hart vrolijk. Ik heb namelijk een heerlijk Netwerk weekend achter de rug!

Een weekend met allemaal heerlijke mensen. We deden spelletjes, zongen bij het kampvuur. Maakte de jaarlijkse Netwerk traditie -zoiets als oliebollen met Oud- en Nieuwjaarsdag-  s’mores. En terwijl het grootste deel van de groep een pyjama danceparty hield, maakte ik met een groepje een nachtelijke strandwandeling en bewonderde we de sterren. Misschien een christelijk cliché, maar ik moet dan altijd denken aan psalm 8: Zie ik de hemel, het werk van uw vingers, de maan en de sterren door u daar bevestigd, wat is dan de sterveling dat u aan hem denkt, het mensenkind dat u naar hem omziet? Het doet me altijd weer beseffen wat een heerlijke God we hebben, een God die naar ons omziet en zelfs zijn eigen Zoon voor ons over heeft.

Voor mij is dat een stukje van het huis van God op aarde, een stukje van Gods eeuwige vrede en vreugde.

Tijdens de Bijbelstudie dachten we na over vrolijkheid,  blijdschap en vreugde. En terwijl ik door mijn bijbel zat te bladeren viel het me op hoeveel teksten er in de bijbel over vreugde gaan. In mij leven zijn er tijden geweest waarin ik niet vrolijk kon zijn, waarin het duister was en ik God niet begreep.  Maar Hij raakte mij aan en legde Zijn vreugde in mijn hart. Om eerlijk te zijn: ik begrijp God nog steeds niet altijd, maar dat hoeft ook niet meer, want elke keer weer moet het onbegrip en verdriet in mijn hart  plaatsmaken voor Zijn vreugde en vrede. En mijn ervaring is dat God dat juist ook door dit Netwerk weekend heen gedaan heeft.

Want wat is het toch fantastisch om een weekend weg te zijn met vrienden bij wie je jezelf mag zijn. Of je nu van spelletjes houdt, of helemaal niet, of je een goed gesprek wilt voeren, lekker wilt zingen of liever stil meeluisteren; alles kan. Vrienden met wie je je geloof deelt, met wie je samen God mag aanbidden, bij wie je thuis mag zijn. Voor mij is dat een stukje van het huis van God op aarde, een stukje van Gods eeuwige vrede en vreugde.

Liefs, Louise

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Liselotte

    Whaaa nu mis ik Netwerk. Fijn dat het weekend zo leuk was! En aaaaah die truien!!

  2. Niklas

    Leuk om te lezen! Tof om te zien op wat voor manier je je relatie met God ervaart:)

Geef een antwoord