Je bekijkt nu Focus op Netwerk op FOCUS

Focus op Netwerk op FOCUS

Dit jaar hebben we Netwerk Leiden met wel 16 awesome netwerkers vertegenwoordigd bij Focus. Het was een indrukwekkend, gezellig, leerzaam weekend. Jedidja, Lynn en Karin Keesmaat wilden hier wat over delen.

Wat heb je geleerd, ontvangen en/of ervaren op Focus?
Jedidja: Het thema van Focus sloot goed aan bij waar ik al mee bezig was. Ik vond het mooi om weer bevestigd te worden dat het belangrijk is om voor de mensen om je heen te bidden vanuit bewogenheid. En ook om God te vragen om arbeiders, waarbij ik mijzelf ook beschikbaar stel. Ik vond het mooi dat ik het bidden gelijk in de praktijk kon brengen door mee te doen in het ministry-team

Karin Keesmaat: Mijn relatie met God is altijd van mijn kant uit erg krampachtig geweest. Het gevoel hebbende dat ik het nooit waard ben om sowieso liefde te ontvangen of door God gebruikt te worden, heeft ervoor gezorgd dat ik het super eng vind om echt kwetsbaar te zijn tegenover God (want wat als Hij inderdaad vindt dat dit zooitje mens niet leuk genoeg is) en heel erg hard mijn best ging doen om het toch soort van te kunnen verdienen. Lekker zinloos dus. Tijdens Focus is God mij hierin opnieuw heel erg tegemoet gekomen. Terwijl ik bezig was met ministry en vreesde dat dit finaal in het water zou lopen omdat mijn bid en mensenskills echt niet zo prijzenswaardig zijn, liet Hij me zien dat Hij me prima kon gebruiken. Niet omdat ik dus geen perfect christen ben, maar puur omdat ik me beschikbaar stelde.
Daarnaast liet Hij me weten dat Hij me met oneindig veel geduld en in een veilige burcht (want blegghh kwetsbaarheid) zou blijven overstelpen met liefde totdat ik het zou leren accepteren. Geen verkeerd vooruitzicht dus!

Lynn: Ik heb ervaren dat er zoveel toffe jonge mensen (nog) enthousiast zijn voor God. Voor mensen die niet christelijk zijn kan God en de kerk een vaag iets zijn, hoe cool dat al die mensen die bij Focus waren daar verschil in kunnen maken door anderen te vertellen over en te enthousiasmeren voor God.
God zelf heeft me vooral het inzicht gegeven dat hij mij veel inzichten wil geven, maar dat ik daarvoor wel stil (= alle afleiding weg) moet worden.

Wat is je verlangen in het verlengde van het thema ‘RIJP | Hart voor de oogst’?
Jedidja: Mijn verlangen is dat ik zelf en de studenten die op focus waren enthousiast blijven om te bidden en hun geloof te delen. Hierdoor ontstaat er door heel Nederland heen een groep van bidders. Dat vind ik erg bijzonder!

Karin Keesmaat: Mijn verlangen is echt dat ik meer van God kan gaan uitstralen naar de mensen die om me heen staan. En niet omdat ik ‘moet’ maar omdat ik er nu echt enthousiast over ben.

Lynn: Dat we allemaal hebben mogen leren dat het geen grote uitdaging is om over het geloof in gesprek te gaan. Veel mensen zijn potentiële “persons of peace”. Voor ons geldt: just do it!
Start gewoon een gesprek, in een vrij land als Nederland hebben wij niets te verliezen. Iemand heeft hoogstens geen interesse. Oke, dan niet =)

Wat heb je daarin nodig (bijv. gebedsmaatje, een groep om het samen te doen, een project om bij aan te haken etc.)?
Jedidja: Met mijn zus wil ik het bidden een vaste plek op de dag en in week geven.

Karin Keesmaat: Een reminder zo nu en dan zodat ik me op God blijf focussen en mezelf dus bewust op modus beschikbaar zet.

Lynn: Zelf focussen op God (bijvoorbeeld door tijd te maken voor gebed en bijbel lezen in mijn week) en ik heb mensen nodig met wie ik de geslaagde of juist mislukte pogingen om over God te vertellen, kan delen.

Het was dus een inspirerend weekend, waarin we werden aangemoedigd om te bidden voor onze stad. Bid jij ook mee voor Leiden?IMG-20170122-WA0006

Geef een antwoord