Focusweekend met Netwerk Leiden

efe6087e-5268-411d-bef7-826469b4c5dc

Van 19 tot 21 januari was weer het jaarlijkse Focusweekend van NSV. Netwerk Leiden ging daar met een gezellige afvaardiging ook heen. Voor ondergetekende was het de eerste keer Focusweekend. Na een enooorm lange roadtrip in gelukkig wel de allergezelligste auto kwamen we aan in the middle of nowhere: de Betteld in Zelhem. Iedereen zocht even de juiste kamers op en om 20:00 begon de eerste dienst.

Het thema van Focus 2018 was ‘met volle kracht vooruit’ en gebaseerd op Handelingen 1-6. De Heilige Geest stond centraal.

De eerste spreker, Gertpaul van der Vlies, vertelde ons op vrijdagavond meer over de Heilige Geest in de bijbel. Een voorbeeld: net als hoe de Heilige Geest in de vorm van een duif neerdaalde op Jezus, daalt hij ook neer op ons. En als er een duif op je schouder zit, dan wil je die niet afschrikken, dus het is belangrijk om bewuste bewegingen te maken. Op deze manier werden wij aangespoord om ons heel bewust te zijn van de aanwezigheid van de Heilige Geest bij ons. Hij daalt neer op ons, en wij willen voor hem een goede host zijn, en niet nonchalant zijn over zijn aanwezigheid. Na de worship en afsluiting van de dienst speelden we nog veel spelletjes en bleven we lang hangen en nakletsen.

Zaterdag waren er weer twee diensten, beide geleid door spreker Adam Heather. Opnieuw ging het over de Heilige Geest. Ook legde Adam uit wat ‘heiligheid’ betekent: apart gezet zijn. Je bent apart gezet voor God en wil hem geen pijn doen. Hij noemde hierbij Efeze 4: 29-32 als definitie van heiligheid (look it up, het is mooi!). Nog een mooie oneliner van Adam over leven als christen voor God: ‘do not think: how much can I get away with, but: how much can I give’.

De avonddienst ging verder op dit onderwerp. Het ging over een leven vervuld met de Geest. Efeze 3:18 werd besproken: dankzij Jezus kregen wij de Heilige Geest, en via hem hebben wij toegang tot God de Vader. Het koninkrijk van God is nu in ons.

’s Middags waren er seminars. Ik ging naar ‘de geest en sociale gerechtigheid’ door Rikko Voorberg. Het was een mega inspirerende seminar, te veel om samen te vatten (als je benieuwd bent wil ik je alles vertellen) maar wat ik het meest treffend vond: tijdens de bespreking van het werk dat Rikko met vluchtelingen doet haalde hij  Leviticus 19:33,34 aan. Strekking: behandel vreemdelingen (vluchtelingen) als je gelijke, en houd evenveel van hen als van jezelf. Geen vage opdracht!

Op zaterdagavond aten we lekker Chinees, gingen we weer spelletjes doen, en maakte een deel van ons een lange nachtwandeling.

Zondagochtend was er een laatste dienst met als spreker Minella van Bergeijk. Zij sprak over onze bestemming. We zijn changemakers, en onze opdracht is om altijd vooruit te blijven gaan in de kracht van de Heilige Geest, al weten we niet altijd waarheen precies, net als Abraham.

Na de dienst en lunch volgden nog mooie getuigenissen, gingen we als steden (dus wij samen met NSL) bidden voor onze stad en toen was Focus alweer afgelopen!

Ik wil eigenlijk nog veel meer vertellen, als ik er nu weer over schrijf word ik weer helemaal enthousiast… Het was een super inspirerend weekend en ik heb genoten en veel geleerd tijdens de diensten, maar ook juist tijdens alles om de diensten heen, diepe en minder diepe gesprekken met mede Netwerkers, Ligretto spelen, rise en shine aan het ontbijt zitten en door dit alles heen elkaar nog weer beter leren kennen.

Absolute aanrader dussss volgend jaar met heel Netwerk naar Focus? Zeg maar ja ☺

Maartje

Geef een antwoord