He is worthy

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:1 Reactie

Is God het waard om voor te leven? Dat is een vraag die ik mijzelf vaak heb gesteld in de jaren die achter mij liggen. Vaak kwamen gedachten binnen die zeiden dat dit niet zo was, het is beter om zelf te doen en laten wat je wilt. Dan heb je toch veel meer zicht op wat er in je leven gebeurt? Dan kun je toch aan je toekomst bouwen?

Zo’n 5 jaar geleden in 2010 ontdekte ik het tegenovergestelde, tijdens een aanbiddingsdienst werd ik overspoeld door een warm gevoel. Mijn hele lichaam begon te tintelen en te trillen. Mijn perspectief op het leven veranderde direct. Niet ‘ik’ bepaalde vanaf dat moment meer wat er zou gaan gebeuren, maar ‘Hij’ werd het waard om te bepalen wat er ging gebeuren met mijn leven. In de jaren daarna begon maar één verlangen in mij te leven. Het verlangen wat in Psalm 27:4 duidelijk wordt omschreven:

“Ik vraag de Heer één ding, het enige wat ik verlang: wonen in het huis van de Heer alle dagen van mijn leven, om de liefde van de Heer te aanschouwen, hem te ontmoeten in zijn tempel”.

Door tijd met de Koning door te brengen, door steeds dichter bij Hem te mogen komen, raak ik steeds meer onder de indruk van wie Hij is.

As the Father had loved me, so have I loved you. Abide in my love. (John 15:9). “Abide in Me” zegt God hier tegen ons. De vertaling van dit woord zegt onder andere het volgende: wonen, wachten, verblijven, volharden en vertoeven. Wauw! Een paar verzen eerder zegt God: “Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen …. Kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren” (5-7). Het gevolg van ‘abiding in Him’.

Wat een belofte. Laten we gehoor geven aan de roep van de Koning. Laten we Hem elke dag weer vragen om ons perspectief om te zetten naar die van Hem. Laten we tijd door gaan brengen met Hem. Je zal vrucht gaan dragen en wat je wilt zal je gegeven worden. Is Hij het waard? He is Worthy.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ben

    Tof Niklas! Gaaf om je verhaal hier weer te lezen, heel krachtig!

Geef een antwoord