Op volle toeren

Inmiddels zijn we alweer een half jaar op weg sinds de zomervakantie. En wat gaat het lekker! Vorig jaar zijn we gestart met met een kleine vaste kern van ongeveer tien mensen. In dit tweede jaar is het aantal vaste leden verdubbeld en is er een grote groep “vrienden van Netwerk” ontstaan, de mensen die af en toe naar Netwerk komen. Het is geweldig om iedere avond weer met een grote groep samen te komen en het leven met elkaar te delen. Waar we vorig jaar soms met z’n tienen samen kwamen, zitten we nu al gauw met 25 mensen aan tafel. Hartstikke gezellig!

De avonden zelf verlopen eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. We beginnen met een lekkere maaltijd, waarbij er tijd is om kennis te maken met elkaar of bij te praten. Hierna is er tijd voor aanbidding. Met de komst van veel nieuwe leden, is er ook meer muzikaal talent naar Netwerk gekomen. Diegenen die vorig jaar bij Netwerk zijn geweest, weten dat dit welkome verandering was.. 😉 Het repertoire heeft zich uitgebreid van een tiental nummers uit Opwekking, a capella of begeleid door een valse piano, naar extra nummers van Hillsong, Michael W. Smith etc. en prachtig gitaarspel. We zijn goed op weg!

Na de aanbidding, gaan we in kringen uiteen. Zoals gezegd is het aantal vaste leden verdubbeld, en daarmee dus ook de kringen. Er zijn nu twee mannenkringen (yes!), vier vrouwenkringen en per avond ongeveer twee (gemengde) open kringen. Vorig jaar hebben we als inhoudelijk programma ‘De Bijbel in één jaar’ gedaan. Dit jaar behandelen we in de kringen een werkboek, Discipelschap met impact van Greg Ogden. Het doel van dit werkboek is, zoals de titel al een beetje verraadt, samen met twee of drie anderen te groeien in discipelschap. Er komen hierbij allerhande thema’s aanbod, zoals discipelen maken, zonde, vervuld zijn met de Heilige Geest en de kerk. Iedere avond behandelen alle kringen hetzelfde hoofdstuk. De vaste kringen bereiden dit hoofdstuk van tevoren thuis voor, de open kring behandelt op de avond zelf een aangepaste, verkorte versie van het hoofdstuk. Zo blijven we inhoudelijk gelijk oplopen en kun je het nadien met anderen over de behandelde stof hebben, bijvoorbeeld tijdens de borrel. Over de borrel gesproken, die is nog altijd even gezellig. Kom dus zeker een keer langs voor een biertje!

Ja, we kijken terug op een geweldig half jaar en we zien uit naar de tweede helft. Daarin zullen we onder andere afreizen naar Friesland voor Netwerkweekend 3.0, gaan we veel mooie sprekers verwelkomen op onze open avonden en zullen we beginnen aan de tweede helft van het werkboek. Ook hopen we weer veel mooie nieuwe mensen te verwelkomen (bijna elke week komt er weer een nieuw gezicht voorbij!) en misschien ook zelf meer naar buiten te treden om het goede nieuws te verkondigen. Het belooft in ieder geval weer minstens zo mooi te worden, met dank aan onze lieve Papa! Kom dus zeker een keer langs, we zien je graag verschijnen!

Geef een antwoord