Open kring stelt zich voor!

Dit keer de openkring stelt zich voor

Tja dan valt er een korte stilte. Zo als wel eens vaker gebeurt in de open kring. De open kring wordt namelijk elke week gevuld door VIP’s (very important persons). Ze worden vaak uitgenodigd door andere Netwerkers en kennen elkaar dus nog niet. Als kringleider bereid ik bijna elke week iets voor waar we met elkaar over na kunnen denken, er zullen dus geen ongemakkelijke stiltes vallen, deze zal ik proberen te voorkomen. De onderwerpen kunnen alle kanten op gaan want een goede tijd met elkaar en met God staat centraal.

Tijdens de kennismaking komen vaak al interessante verhalen op gang. Ik kan enkele voorbeelden noemen: iemand die van Leiden en omstreken naar Friesland fietst, of iemand die er voor gezorgd heeft dat er vogelhuisjes in de fietsenstalling van het station zijn komen hangen.

De achtergronden van onze VIP’s zijn ook verschillend, je kan studeren als verpleegkundige of werken in de jeugdzorg. Misschien geloof je in God misschien ben je nieuwsgierig naar het christendom, iedereen is welkom. Van tevoren weet je niet wie je gaat ontmoeten die avond en wat deze mensen je zullen brengen. Daarnaast sluiten ook wel wat Netwerkers aan als bijvoorbeeld hun kring niet compleet is. Zo leer je Netwerk goed kennen.

Ik zit bij de open kring omdat het handig is dat één iemand de leiding neemt, maar veel belangrijker, omdat het de leukste kring van Netwerk is. Als je af en toe komt kan je gastvrij aanschuiven, kan je nieuwe mensen leren kennen, kan je bespreken wat je met de ander deelt. Eigenlijk zijn er aan de open kring alleen maar voordelen, niets moet alles mag.

Ben je benieuwd geworden, schuif dan een keertje aan!

 

Nicolien

Geef een antwoord