Over God praten met onbekende mensen

alexis-brown-82988

Met onbekende mensen of ongelovige vrienden over God en Jezus praten, ik weet dat het bij het christen-zijn hoort en dat het een belangrijk doel van Netwerk is. Maar toch vind ik het vaak ongemakkelijk en eng waardoor ik het liever vermijd. Om uit deze comfort zone te stappen werden we een paar weken geleden vriendelijk gedwongen om als outreach activiteit met onbekende mensen over het geloof in gesprek te gaan.

Het plan was om een middag mee te lopen met Student Life, een groep mensen die wekelijks op de universiteit vragenlijsten afnemen over zingeving en geloof. De afgelopen maanden had ik al veel positieve verhalen gehoord van mijn triadegenootje Martine, dus ik kon moeilijk nee zeggen en was ook wel heel benieuwd.

Vooraf was het toch wel spannend, zitten mensen wel op ons te wachten, hoe gaan ze reageren, komen er lastige vragen waar ik geen antwoord op weet? Voor alle mensen die het nog niet aangedurfd hebben: er is niets engs aan. De vragenlijsten worden altijd in teams van 2 gedaan, een persoon neemt het woord en de ander schrijft. Dus zeker in het begin hoef je alleen maar te luisteren en schrijven, dat moeten we als studenten allemaal wel kunnen toch. Verder zijn de vragen allemaal heel open en er vooral op gericht om mensen aan het denken te zetten over of er meer in het leven is. Dit levert echt hele mooie gesprekken op en zet je zelf ook aan het denken.

Aan het einde van elk gesprek wordt gevraagd of ze geïnteresseerd zijn in een vervolggesprek om verder te praten. Mensen blijken echt geïnteresseerd te zijn, want na mijn tweede gesprek was er al een vervolggesprek gepland en inmiddels heb ik daardoor alweer 3 keer meegedaan met Student Life, met nog meer gesprekken in de planning. Dus voor degene die het nog niet gedaan hebben, ga een keer mee vragenlijsten doen. Ik was dit nooit vanuit mezelf gaan doen, maar ben zo blij dat ik meegesleurd ben. Het is zo mooi om met mensen over de kern van het leven te praten en ze te laten zien wat een prachtige plek God in kan nemen om het leven nog mooier te maken.

Geschreven door: Ilse Euser

Dit bericht heeft één reactie

  1. Henriët

    Wat goed om te lezen zeg!

Geef een antwoord