Vastentijd: be challenged!

Op 10 februari, op Aswoensdag, start de Lijdenstijd, ook wel 40 dagentijd genoemd. Deze tijd wordt door veel christenen gebruikt om zich 40 dagen op God te richten en/of te vasten. Als we kijken naar Jezus dan is het eerste na zijn doop dat Hij 40 dagen de woestijn in geleid wordt door de Heilige geest en bidt en vast. Als we kijken naar MattheĆ¼s 14:22-23 dan lezen we dat na de wonderbare spijziging Jezus ook tijd apart zet om te bidden:

‘Meteen daarna gelastte hij de leerlingen in de boot te stappen en alvast vooruit te gaan naar de overkant, hij zou ook komen nadat hij de mensen had weggestuurd. Toen hij hen weggestuurd had, ging hij de berg op om er in afzondering te bidden. De nacht viel, en hij was daar helemaal alleen.’

Dit maakt dus verschil! De komende 40 dagen is er voor jou ook de mogelijkheid om tijd apart te zetten. Daartoe zal er vanaf 10 februari een challenge georganiseerd worden in de sociƫteit van NSL, Oude Singel 56, van 08:00 tot 9:30 op maandag tot en met vrijdag. In het weekend wordt er in de facebookgroep 40 days challenge ook materiaal aangereikt. Verder zal de week ook te volgen zijn in deze groep. Weest welkom en be challenged!

Jakar (staf Navigators Leiden)

Geef een antwoord