Workshop MyStory

Door Lisa

Ondanks de vreemde tijd kon de sprekersavond van afgelopen woensdag 27 februari gelukkig online plaatsvinden. We dachten met elkaar na over de kracht en invloed van verhalen, of we zelf verhalen hebben over hoe God zichtbaar wordt in ons leven en we kregen tips en tricks over hoe we zo’n verhaal goed kunnen overbrengen op de mensen om ons heen. 

Aan het begin van de avond bespraken we hoe God de afgelopen weken een verschil heeft gemaakt in ons leven. Ik vond het erg interessant om te merken dat hoe langer je daarover nadenkt, hoe meer (kleine) dingen gaan opvallen. Dit wees mij erop dat het belangrijk is om niet altijd alleen te focussen op grote gebeurtenissen waarin God een duidelijke rol heeft gespeeld in je leven, maar dat juist ook de kleine alledaagse dingen ertoe doen. Door hier meer aandacht voor te hebben zie je zoveel meer van Gods goedheid! Bovendien kan je juist deze kleinere dingen gebruiken om kort en casual iets te zeggen over het verschil dat God maakt in jouw leven als je met mensen in gesprek bent die God nog niet kennen. Dit kan een goede laagdrempelige manier zijn om iets van Hem te laten zien. Op basis van de reactie van de ander kan je dan eventueel verder over in gesprek gaan. Een van de tips die werd gegeven is dat het belangrijk is dat je jouw verhaal eindigt met een vraag. Een goede tip als je het mij vraagt, aangezien je op die manier een ongemakkelijke vibe rondom het einde van je verhaal kan vermijden en tegelijkertijd open het gesprek kan voortzetten waaruit ook interesse in de ander blijkt. Verder is het van belang dat je echt eerlijk bent en rekening houdt met de concentratieboog van je gesprekspartner. Dus hou het kort en dik een gebeurtenis niet aan. Dit draagt bij aan een fijn en open gesprek en dat is natuurlijk wat je wil. 

Persoonlijk ben ik me door deze avond weer bewust geworden van de krachtige werking die (korte) verhalen kunnen hebben. De Bijbel is tenslotte een boek van verhalen. Dus ik zou zeggen geef het een kans en wie weet leidt dat ene verhaal van jou tot heel veel moois!

Geef een antwoord